בית המשפט בארה"ב ידון בערעור פולארד 
12:25, 11 יוני 2004 / כ"ב בסיון תשס"ד


בית משפט פדרלי בארה"ב נעתר לבקשת המרגל הישראלי יהונתן פולארד לערער פעם נוספת על מאסר העולם שהוטל עליו. 


כזכור, בנובמבר 85' נעצר פולארד, אנליסט במודיעין הימי של ארה"ב, בידי רשויות החוק האמריקניות, וזאת לאחר שגורש משגרירות ישראל בארה"ב במהלך ניסיונו לקבל שם מקלט, בהיותו פועל בשירות המדינה. 

בית המשפט האמריקני גזר על פולארד מאסר עולם ללא אפשרות לקבלת חנינה. 

בשבוע שעבר שוחרר רוברט קים, מרגל אמריקני ממוצא דרום קוריאני, שריגל בעבור דרום קוריאה. על קים נגזרו תשע שנות מאסר, ומתוכן הוא ריצה שבע, וכאמור, בשבוע שעבר שוחרר. גם קים היה אנליסט במודיעין הימי, וכמו פולארד הוא נחשב מרגל שפעל בעבור מדינה ידידותית. 

"בניגוד לגורלו של קים, על יהונתן נגזר מאסר עולם, והוא כלוא כבר כ 19 שנים", כותבת ברברה דמיק, מה"לוס אנג'לס טיימס". דמיק מציינת את מאמציה של ממשלת קוריאה לשחרר את המרגל שלה, ובין היתר את ביקוריו החודשיים של שגריר קוריאה בכלאו של קים. לעומת זאת, מציינת דמיק, במשך כל 19 שנות מעצרו של פולארד לא נערך אצלו ולו גם ביקור אחד של שגריר ישראל. 

ביקור של שגריר נחשב כעשייה מינימלית של מדינה בעבור סוכנה, היא מוסיפה. דמיק מציינת כי ספין אנטישמי תקשורתי תרם ליצירת תמונה מעוותת, ולפיה ישראל והקהילה היהודית בארה"ב משקיעות מאמץ עד כדי מעורבות יתר כדי לשחרר את פולארד, אבל העובדה שהוא כלוא כבר 19 שנים ועדיין אין אור בקצה המנהרה מפריכים תחושה זו. 

קים, לעומת זאת, מציינת דמיק, שוחרר. יתירה מכך: בניגוד לאלו הסבורים כי לפולארד ניתנים תמיכה וסיוע, הרי האמת היא ששפולארד ורעייתו נותרו מתמודדים לבדם עם מאסרו, ללא סיועה של ממשלת ישראל, וגם ללא סיועה של הקהילה היהודית. בני הזוג פולארד מנהלים לבדם מאבק משפטי, וזאת מתוך קשיים כלכליים כבדים ובעיות רפואיות קשות. 

דמיק מציינת כי בעבור קים נערכה התרמה בדרום קוריאה, מועדון מעריצים פועל למענו, ובדרום קוריאה התקיימו תפילות בעבורו. כמו כן עיתוני דרום קוריאה הקדישו מאמרי מערכת לספר על אומץ לבו. 

בעקבות הידיעה על שחרורו של קים פרסם מטה הפעולה למען פולארד קריאה לראש הממשלה לפעול למען פולארד כפי שפעלה ממשלת דרום קוריאה למען המרגל שלה רוברט קים. לו פעלה ממשלת ישראל כממשלת דרום קוריאה, דורשת את שחרורו ושולחת את השגריר לבקרו מידי חודש, פולארד כבר היה בבית, אומרים במטה למען פולארד. 

בראיון לכתבת INN רותי אברהם אמרה חברת הכנסת אורית נוקד, יו"ר השדולה למען פולארד בכנסת, כי אם אכן מדובר בסיטואציה עובדתית דומה, אין להפלות בין פולארד לבין רוברט קים.
נוקד הוסיפה כי ללא קשר לפרשת קים אסור לשכוח את יהונתן פולארד, ובכל הזדמנות יש לקרוא לשחרורו. לדבריה, יש לנצל את העובדה שכרגע שוררים יחסים חמים עם ארה"ב כדי לדרוש את השחרור המיוחל.